Hur felsöker jag mitt batteri?

Nedan kan du läsa om hur du kan felsöka dina produkter.
Klicka här för att komma direkt till felsökning av datorbatterier, verktygsbatterier,

Om batteriet inte skulle passa din produkt.

1. Kontrollera så att batteriet du har fått stämmer överens med originalbatteriets modellbeteckning.
(Batteriets beteckning finns på batteriets klisterlapp, se "Vilket batteri har jag?" för mer info)

2. För att säkerställa att batteriet är tillverkad för rätt produkt kan du antingen söka
efter batteriets eller din produkts modellbeteckning på vår sida och se vilka produkter som batteriet ska vara kompatibelt med. 3. Se till att batteriets kretsar är åt samma håll som produktens. Bruka inte onödigt
våld vid isättning av det nya batteriet! Tänk på att yttre åverkan inte berörs av vår garanti.

4. Kontrollera så att inte batteriet är böjt eller "svullet"

 

Datorbatterier

Om ditt datorbatteri inte tar full laddning så testa ladda det i ca 4 timmar och låt sedan batteriet ladda ur helt. Ladda sedan batteriet igen i ca 4 timmar. Ibland händer det att kalibreringen mellan dator och batteri inte är helt synkroniserad och  "Upprepa denna procedur endast om indikatorn inte är kalibrerad"

Datorn verkar inte hitta batteriet
Om din dator inte startar utan nätsladd trots att batteriet är i (och har laddning) kan du prova att ta ur batteriet och sedan
sätta i det igen. Ibland händer det att batteriet och datorn inte börjar "kommunicera" med varandra förrän du har kopplat i och ur batteriet ett fåtal gånger. Detta är normalt och innebär inte att det är något fel på ditt batteri.

Batteriet når aldrig 100% trots att den är nätansluten.
Ditt batteri kan ha blivit gammalt och når därför inte sin fulla potential. Normal livlängd för lithiumjonbatterier är ca 2-3 år.

Batteriet ger kort batteritid.
Om batteriet inte ger mer än ca 20-30 minuters batteritid trots full laddning kan något av cellerna i batteriet ha slutat fungera. Om detta har hänt dig inom garantitiden (1 år) så hör av dig till oss. För att förlänga din batteritid kan du ändra din dators energialternativ till "balanserad" eller "energisparläge".

Se även till att din dator inte blir väldigt varm. Denna värme påverkar nämligen batteriet och förkortar batteriets livslängd avsevärt! Se därför till att alltid hålla alla luft- och fläkthål i datorn fria.
 

Verktygsbatterier

Vi rekommenderar alltid en NI-MH laddare för bästa resultat. Vanligtvis brukar en gammal NI-CD laddare "underladda" ett NI-MH batteri och du får inte ut full kapacitet. Det finns laddare som ger en ordentlig laddning och även de som "överladdar" batteriet.

Många äldre laddare laddar batteriet en förutbestämd tid och stänger sedan automatiskt av. NI-CD har vanligtvis mindre kapacitet och laddaren stänger då av innan NI-MH batteriet är fulladdat. Detta skadar inte batteriet, men det blir inte riktigt fulladdat.

En annan vanlig laddare är de sk. "övernatts"-laddarna. Det tar ofta lång tid att ladda i denna typ av laddare. Har du idag exempelvis ett NI-CD på 1.2 Ah tar det mer än dubbelt så lång tid att ladda ditt nya NI-MH på 2.5 Ah. Med denna laddare kan du fulladda ditt batteri och det skadar heller inte batteriet om det inte sitter i laddaren för lång tid.

Har du en snabbladdare anpassad för NI-CD batterier ska du inte använda denna. Dessa laddare, som laddar batteriet under två timmar, kan överladda och skada ditt NI-MH. Du märker detta genom att batteriet blir mycket varmt efter bara 20-30 minuter.


Om tidigare punkter inte hjälper så logga in på din sida och gör en retur eller reklamation.
Är du osäker kontakta oss.